Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071009-honda-cr-z-crx071009-honda-cr-z-crx071009-honda-cr-z-crx
071009-honda-cr-z-crx

Nästa Honda CRX – CR-Z Concept

Nya CRX är det många som går och väntar på. På bilsalongen i Tokyo visar Honda inte upp den. Däremot visar de Honda CR-Z Hybrid Concept som kan vara en förlaga till CRX.

Honda CR-Z är en kompakt liten bil med sportig karaktär som mycket möjligt kan vara en liten förhandstitt på hur kommande CRX kommer att se ut. Ta en extra titt på taklinjen och bakpartiet med glas – visst kan man se CRX i de formerna.

CR-Z är bara en konceptbil enligt Honda och deras officiella fras för den lyder – nästa generations lätta sportbil utrustad med Hondas bensin-elektriska hybridsystem. Det är precis vad CRX är och kommer att förbli – lätt vikt, sportig och dessutom enligt tidigare rapporter, Hondas nästa hybridbil.

Honda CR-Z Concept har en hel del detaljer som antagligen inte går i produktion inom närmaste framtiden. Exempel på det är de elektroniska backspeglarna med kamerafunktion och strålkastarna med endast ljusdioder. I övrigt lär 19-tumsfälgarna inte bli standard.

Interiört kommer glaspartierna på mittkonsolen och instrumentbrädan med största sannolikhet inte att hamna i en framtida CRX, men i utöver det ser instrumenteringen sober och inte allt för överfuturistisk ut.

Honda CR-Z Hybrid Concept visas på Tokyosalongen som öppnar upp dörrarna för allmänheten den 27 oktober.