Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nästa Mitsubishi Evo – en 500-hästarshybrid?

Nästa generation av Mitsubishis prestandamodell Evo är på gång, och den ska utmana Nissan GT-R. Enligt senaste uppgifter får den nämligen hybriddrivlina med 500 hästkrafter.

En helt ny generation av Mitsubishis lilla mellanklassare Lancer är på väg till nästa år, och med det även en ny generation av prestandamodellen Evolution. Redan i dagens tappning är skillnaderna mellan Lancer och Evo betydande, men nu ska de bli än större, rapporterar brittiska Autocar.

Enligt uppgifterna ska Mitsubishi sikta på att utmana Nissan GT-R, och nya Mitsubishi Evo ska få en hybriddrivlina med hela 500 hästkrafter. Delar av paketet ska komma från Mitsubishis Pikes Peak-elbil iMiev Evolution II, tillsammans med hybridtekniken från nya Outlander PHEV (plug in-hybrid).

Autocar själva lägger dock in en brasklapp om att utvecklingsarbetet fortfarande har en bit kvar, och att lanseringen beror på hur pass väl marknaden accepterar Outlander och Lancer i plug in-hybridtappning.

Bilden ovan visar Mitsubishi Concept RA, som visades på bilsalongen i Detroit för fem år sedan. Kanske kan vi hoppas på att en ny Evo tar drag från denna?