Foto: Illustration

Nästa Subaru WRX STI blir hybridbil

En ny generation Subaru Impreza står för dörren, så även en ny generation WRX STI som enligt nya uppgifter får elektrisk assistans.

Subaru har nyligen presenterar konceptvarianter av kommande Impreza-generationen. Nu riktas blickarna mot en ny generation av busbilen WRX STI och australiensiska Motoring har kommit över lite spännande information som sägs komma inifrån Subaru.

Biltillverkarna tampas i dag med förbrukningssiffror som måste ner för att klara framtidens hårdare krav, så även Subaru med sina prestandabilar. WRX STI är en sådan bil och för att få ned dagens 1,04 liter per mil vid blandad körning går Subaru i elektriska tankar. De sägs nämligen vilja para ihop en tvåliters turbomaskin med en elektrisk motor som tillsammans ger minst 326 hästkrafter, jämfört med dagens 300. Tillsammans med en nyutvecklad halvautomatisk dubbelkopplingslåda är målet att komma ned under 0,65 liter per mil. En sänkning med 38 procent jämfört med dagens WRX STI.

Nästa WRX STI beräknas dyka upp om ett par år, byggd på Subarus nya globala plattform som även används av kommande Impreza-generationen.