Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091014-nästa-vw-beetle
091014-nästa-vw-beetle
091014-nästa-vw-beetle
091014-nästa-vw-beetle Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Nästa VW Beetle kommer 2012 med rymligare baksäte

Den nya bubblan har hängt med länge nu. Redan 1998 lanserades New Beetle och sedan dess har inte mycket hänt. Nu börjar det bli dags för en uppföljare och VW:s USA-chef får nästa Beetle ett större baksäte och smartare förpackning.

 Nästa Volkswagen Beetle kommer 2012. Det avslöjade Stefan Jacoby, vd för Volkswagen Group of America nyligen vid ett pressevent i Tyskland, rapporterar Autoweek. Nuvarande Beetle lanserades redan 1998 och fick enorm uppmärksamhet. Den nya bubblan blev dock inte den försäljningssuccé VW hade hoppats på. Intresset för bubblan svalnade snabbt och för ett tag verkade det som att även VW hade glömt bort den.

Jacobys uttalande visar dock att VW inte har gett upp hoppet om en ny Beetle-succé. Enligt Jacoby ska det största problemet med dagens Beetle åtgärdas – baksätet som är alldeles för litet för en bil i Beetles storlek ska förbättras. Nästa Beetle ska generellt sett vara smartare förpackad, vilket innebär större innerutrymmen men näst intill oförändrade yttre mått. Om vi får tro Jacoby ska nästa Beetle inte konkurrera med dyra premiumsmåbilar, utan snarare marknadsföras som en billig och enkel bil, det vill säga ungefär som original-Beetlen. Jacoby tror att nästa Beetle har stora möjligheter att överträffa den nuvarande sett till försäljningssiffrorna. Hur blir det med designen då? VW:s designchef Walter da Silva har avslöjat att nästa Beetle tar ett stort steg från den gamla.

På bilden ses konceptbilen Beetle Ragster.

Läs mer

Test- & provkörningar