Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Netflix: Top Gear-trion var för dyr

Att värva tidigare Top Gear-trion gick loss på flera miljarder kronor. Ett för högt belopp i relation till vad man hade fått, anser streamingtjänstföretaget Netflix som ett tag var sugna på att värva killarna.

För ett par veckor sedan rapporterade vi om Jeremy Clarksons, Richard Hammonds och James Mays nya löner. Av sin nya arbetsgivare Amazon får Clarkson drygt 130 miljoner kronor – årligen. Tio gånger mer än när BBC avlönade honom. Hammond, May och producenten går inte heller lottlösa, men får ”bara” 94 miljoner kronor årligen i lönekuvertet.

Amazon har inför det nya bilprogrammet satt en budget på 60 miljoner kronor – per avsnitt. Nästan tio gånger större budget än vad BBC hade. Totalt är inspelningsbudgeten på omkring 2,2 miljarder kronor eftersom 36 avsnitt ska göras, tolv per år.

Mycket pengar helt klart. För mycket anser streamingtjänstbolaget Netflix som länge var sugna på att överta trion efter BBC-tiden.

Netflix produktchef Neil Hunt berättar för Digital Spy att eftersom de redan har gamla Top Gear-säsonger i sitt utbud har de också en bra mätare på vad publiken gillar, och att det därmed står klart att det inte hade varit värt pengarna att göra en affär. Han tror att Clarkson, Hammond och May sålde sig för mycket mer pengar än de är värda.