Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nevs ska bygga minibussar i Kina

Nevs har nyligen tecknat avtal med ytterligare ett kinesiskt bolag, något som innebär att de kommer att bygga eldrivna minibussar och transportbilar.

Den senaste tiden har Nevs tecknat ett flertal viktiga avtal med stora kinesiska bolag, bland annat med Panda New Energy som beställt en kvarts miljon elbilar. En order värd cirka 100 miljarder kronor. 150 000 av dessa är elbilar baserade på 9-3-plattformen, övriga är gällande andra biltyper som Nevs fram tills nu inte haft möjlighet att tillhandahålla.

Genom ett nytt avtal med företaget New Long Ma, NLM, som är baserat i Fujian-provinsen i södra Kina, tror sig Nevs nu ha hittat lösningen. NLM ägs av provinsregeringen och under de senaste åren har bolaget investerat i en ny fabrik med kapacitet att producera cirka 150 000 fordon om året.

Med start under 2015 tillverkar NLM det som nu är landets tredje mest sålda eldrivna minibuss och transportbil, över 12 000 bilar såldes under förra året.

– Avtalet breddar vår produktportfölj med ytterligare en fordonstyp som bidrar till vår vision om hållbara transportlösningar. Avtalet är av stor strategisk betydelse för genomförandet av vår affärsplan och kommer att påskynda vårt inträde på den kinesiska marknaden, säger Kai Johan Jiang, ordförande Nevs.

Enligt avtalet går Nevs in som 50-procentiga ägare av New Long Ma, medan nuvarande huvudbolaget Fujian Motors Group bibehåller tjugo procent och övriga andelar är fördelade på NLM och andra parter. Det nya samarbetet betyder att Nevs kan uppfylla det upprättade avtalet med Panda New Energy.

det är dock ännu oklart under vilket namn elbilarna kommer att säljas.