Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081029-nissan-370z-officiell
081029-nissan-370z-officiell
081029-nissan-370z-officiell
081029-nissan-370z-officiell

Nissan 370Z äntligen här!

De senaste veckorna har spionbilder visat allt mer och mer av Nissan 350Z:s ersättare. Men den officiella presentationen har dröjt. Nu kan vi äntligen konstatera att Nissan har gått hela vägen och dragit skynket av 370Z.

Precis som vi skrev för exakt nio dagar sedan visas de första officiella bilderna på Nissan 370Z den 29 oktober.De senaste veckorna har mer och mer avslöjande spionbilder duggat tätt, men någon bild på den färdiga bilen har inte läckt ut. Retsamt och ovanligt nog. Men nu har Nissan öppnat locket och låter de första tre bilderna på 370Z sväva ut i cyberrymden.

Vi bjuds på två exteriörbilder och en bild som visar kupéns insida. Exteriörbilderna avslöjar en bil som framstår som anmärkningsvärt kompakt jämfört med föregångaren 350Z. Bakluckan är kortare och motorhuven ser även den ut att ha minskat någon centimeter på längden, även om den fortfarande är lång i proportion till bilens fulla längd. Det vilar även en lätt retroaura över 370Z. Profilen för definitivt tankarna till gamla 240Z. De bågformade strålkastarna markerar även släktskapet med familjemedlemmen Maxima. De passar dock betydligt bättre på 370Z.

Interiörbilden visar en kupé med samma upplägg som föregångarens. Formerna är något rundare och kraftfullare. De tre mätarna ovanpå mittkonsolen finns kvar, och har till och med fått en ännu mer framträdande position. Som sig bör på en sportbil kör Nissan vidare med handjagad parkeringsbroms.

Nissan har ännu inte släppt några tekniska uppgifter om 370Z. Namnet avslöjar dock det mesta om motorn. Under den långdragna huven ruvar Nissans nya V6 på 3,7 liter, alltså samma som i Infiniti G37 Coupé. I 370Z blir det minst 330 hästkrafter som föraren har till fots. Nissan uppges ha jobbat mycket med att hålla vikten nere.

Premiären sker på bilsalongen i Los Angeles den 19 november. Försäljningen starta tidigt nästa år.

Läs mer