Nissan 370Z facelift 2013

Nissan 370Z facelift intar Paris

Med fyra år på nacken är det dags för Nissan 370Z att uppdateras även här i Europa. Både utsidan och insidan bjuder på nyheter och det är på Parissalongen som de presenteras.

Om du är Nissan-frälst och tycker att GT-R är lite i häftigaste laget kan du alltid sikta in dig på en 370Z. Den är inte i närheten av att vara lika cool och snabb som GT-R men för nästan halva priset får du ändå en bil som är ganska busig av sig.

 Men du kanske tycker att 350Z-arvtagaren börjar kännas lite passé, åtminstone här i Europa? Då ska du veta att på Parissalongen senare denna månad visar Nissan upp 370Z facelift, alltså en uppdaterad version inför modellår 2013.

 Än så länge varken visar eller berättar Nissan speciellt mycket om bilen, inte mer än en dunkel bild (som vi har gjort ljusare, bilden ovan) och att nyheterna består av både interiöra och exteriöra förändringar. På utsidan både ser vi och får reda på att fronten försetts med helt nya vertikala LED-varselljus. Dessutom blir det nya karossfärger och nya fälgar att välja mellan. Det är allt, mer får vi inte veta.

 Interiört misstänker vi dock att det blir samma förändringar som i USA där 370Z facelift kom amerikanerna tillgodo redan i februari. Det vill säga nytt utseende och layout på knappar och annat samt fler högtalare från Bose.

 Om de europeiska och amerikanska versionerna skiljer sig åt på några viktiga punkter vet vi inte men vi tror verkligen inte det. Om det nu är så kan du gott titta igenom bildgalleriet nedan för att ha koll på vad som ska visas på Parissalongen.

 Maskinellt handlar det fortfarande om 328 hästkrafter då V6-motorn på 3,7 liter lämnas orörd. 

 Nissan 370Z Coupé kostar i dag från 487990 kronor. Roadstern (som också uppdateras) ligger lite högre på 517 990 kronor. En viss justering blir det säkerligen när årsmodell 2013 landar hos bilhandlarna.