Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan bygger GT-R Usain Bolt Edition

Världens snabbaste människa, Usain Bolt, kommer få en egen speciellt framtagen GT-R som ska skräddarsys åt sprinterstjärnan.

Femfaldige världsmästaren och rekordhållaren på flera sprintdistanser, jamaicanen Usain Bolt, har nyligen blivit utsedd till ambassadör för Nissan. Som del av detta kommer Bolt ta fram en unik GT-R som skräddarsys efter hans reaktionstider, hur han accelererar och kör.

 Dessutom kommer 26-årige Bolt jobba på att ta fram en GT-R i begränsad upplaga som kommer finnas på samtliga nuvarande marknader. Än så länge ser specialutgåvan ut att vara samma 3,8 liter stora V6-motor på 550 hästkrafter och 628 newtonmeter som i nuvarande GT-R. Nissan lovar dock att släppa fler detaljer om detta framöver.

 Under tiden har Nissan släppt en unik GT-R med guldlack som ska auktioneras online för att samla in pengar till Usain Bolt Foundation, som jobbar för att underlätta undervisning för barn och unga i Jamaica. Bilen kommer signeras av Usain Bolt själv och kommer ha en specialtillverkad interiör med detaljer av äkta guld.