Foto: Copyright Matt Howell 2010

Nissan bygger Juke-R

Nissan har bestämt sig för att sätta den GT-R-motoriserade Juke-R i produktion. Effekten i den extrema shoppingvagnen ökar samtidigt till 550 hästkrafter, det vill säga lika många som GT-R.

Det blir serietillverkning av Nissan Juke-R, bilen som överraskade världen med sin blotta existens. Under det kontroversiella skalet –som lett till mindre smickrande smeknamn – ligger nämligen en drivlina från Nissan GT-R. Juke-R har enligt Nissan blivit väldigt uppmärksammad, speciellt i det superbilstäta Dubai där Nissan redan tagit emot tre order på bilen.

 – Med så starka reaktioner och med tre konkreta beställningar på bordet, så bestämde vi oss för att göra verklighet av konceptet, säger Gareth Dunsmore

 Det var även i Dubai som Juke-R ställdes upp mot Lamborghini Gallardo, Mercedes SLS AMG och Ferrari 458 Italia på en mindre bana, en tävling Juke-R vann. 

 Sedan Juke-R byggdes har dock antalet hästkrafter i donatorbilen GT-R ökat från 485 till 550 stycken i årets upplaga, vilket även Juke-R i serietillverkat skick kommer få. Nissan förväntar sig dock inte en ny storsäljare av bilen som enligt Cars UK kommer kosta runt 1,35 miljoner kronor för de 20 bilar som man väntas bygga. 

 Nissan kommer ta emot order på bilarna i fyra veckor framöver enligt brittiska Autocar, därefter stängs dörren för spekulanterna. 

 Missa inte Teknikens Världs egen Erik Gustafssons provkörning av Nissan Juke-R i länken här nedan.

https://youtu.be/Xbhy8eOGHw8?width=575&height=353