Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081006-nissan-ringentid
081006-nissan-ringentid
081006-nissan-ringentid
081006-nissan-ringentid

Nissan försvarar sin Ringtid

Som förväntat svarar Nissan nu på Porsches anklagelser om att Nissan ska ha fuskat när GT-R klockades för 7:29 runt Ringen. Nissan ser förhållandevis milt på anklagelserna, men är även smickrade över att Porsche gör sig besväret.

Nu har Nissan gett svar på tal. Det dröjde inte länge efter att Porsche i förra veckan anklagade Nissan för fusk i samband med att Nissan GT-R satte sitt rekordvarv på Nürburgrings nordslinga. Porsche har själva köpt och kört en GT-R, bara för att kunna bevisa att den tid Nissan hävdar är felaktig. Porsche menar att den GT-R som användes måste ha varit utrustad med racingdäck, vilket går emot ”reglerna” som säger att bilarna ska vara helt standardutrustade.

På Parissalongen i förra veckan besvarade Nissan kritiken. Nissan Europas talesman Neil Reeve sade till pressen att deras första och sista ord i frågan är att de däck som användes var de vanliga standarddäck. Reeve sade dessutom att den snabba tiden sattes av Nissans testchef och erkänt skicklige förare Tochio Suzuki, utan att säga något mer om Porscheförarnas eventuella skicklighet bakom ratten.

Reeve sade slutligen att det är smickrande att Porsche gjorde sig besväret att köpa en GT-R och flyga den hela vägen till Tyskland bara för att testköra den. Reeve väljer att se det som ett godkännande från Porsches sida.

Läs mer