Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan GT-R facelift 2017 – nu ännu högre effekt

Nästan tio år efter debuten genomgår Nissan GT-R sin hittills största uppdatering. Ny front, förändrad interiör och mer hästkrafter plockade ur 3,8-literssexan är några av nyheterna.

Nissan GT-R slog ner som en bomb när den presenterades på Tokyosalongen 2007. Redan då imponerades världen av den 480 hästkrafter starka och fyrhjulsdrivna supersportbilen från Japan. Sedan dess har modellen genomgått förändringar mer eller mindre varje år. Men när årsmodell 2017 nu presenteras på bilsalongen i New York är förändringarna större än någonsin.

Fronten har omarbetats med en V-formad grill enligt Nissans designtilltag V-Motion. Luftintagen har vuxit till sig, DRL-ljusen har flyttats upp samtidigt som de har blivit aningen mindre och frontspoilern med tillhörande splitter är omarbetad. Även bilens bakparti har fått nya linjer och former genom små förändringar. Från sidan sett är GT-R sig lik.

För att göra GT-R stabilare i högre hastigheter har dessutom huven gjorts om.

Insidan är även den förändrad, mer än på utsidan faktiskt. Ratten är ny, instrumentbrädan har gjorts om och likaså mittkonsolen. Ventilationsutblåsen har fått ny design och infotainmentsystemet skärm har vuxit till åtta tum och innehåller ny grafik. Till systemet hör också en nyutvecklad styrenhet på mittkonsolen som ska göra användandet av skärmen enklare.

Något som också påverkar upplevelsen från insidan av bilen är akustiskt glas och mer ljudabsorberande material som sänker oönskat vägbuller.

Den turbomatade V6:an på 3,8 liter är densamma som tidigare år, men med en skillnad. Effekten har än en gång skruvats upp. I dag når Nissan GT-R upp till 550 hästkrafter vid 6 400 r/min och 632 newtonmeter mellan 3 200 och 5 800 r/min. Från och med modellår 2017 är det 570 hästkrafter vid 6 800 r/min som gäller. Vridmomentsiffran är oförändrad. Det är en hyfsad höjning av effekt och påverkar sannolikt prestandan på något vis, dock oklart hur. Nissan meddelar nämligen inga prestandasiffror så vi får gå på de nuvarande specifikationerna som säger 0-100 km/h på 2,7 sekunder och 315 km/h i toppfart.

Några prisjusteringar finns inte att meddela i nuläget, men lär annonseras inom kort då bilen ska finnas till försäljning med start i sommar. Dagens GT-R med 550 hästkrafter kostar i Sverige från 943 650 kronor. Sedan finns också den vassare Nissan GT-R Nismo

 som kostar en stor slant extra.

https://youtu.be/gvmHscKbacs

Gilla på Facebook för fler videoklipp!