Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080221-nissan-gtr-sedan
080221-nissan-gtr-sedan
080221-nissan-gtr-sedan
080221-nissan-gtr-sedan

Nissan GT-R kan få fyra dörrar

Nyligen presenterade Nissan GT-R kan komma att konverteras till en fyradörrars sedanmodell. Motortrend har från säkra källor fått höra att det finns planer på en sedanmodell som kan säljas under Infiniti-märket.

Om man ska tro Motortrends källa som sägs vara en högt uppsatt chef på Nissan, så kan de tyska prestandasedanerna få en värdig utmanare från öst. Nissan uppges ha planer på att använda GT-R som grund för en ny sedanmodell. FM-plattformen som GT-R bygger på skulle i så fall behöva förlängas för att rymma ett baksäte och bakdörrar. Sedanen skulle dock överta allt i GT-R:s innanmäte, bland annat fjädring och växellåda. Den 3,6 liter stora och 480 hästkrafter starka V6-motorn från GT-R och fyrhjulsdriften förutspås också följa med från GT-R.

En sedanmodell skulle emellertid kräva en del stora och dyra ombyggnationer. Utvändigt uppges sedanen inte få alltför mycket gemensamt med coupén. En del kostsamma ändringar av karossen som delvis består av kolfiberkomponenter skulle alltså krävas. Därför väntar sig Nissan inte spara några pengar på att använda GT-R som grund, eftersom man ändå skulle behöva ändra så mycket.

Om det blir något av planerna kommer bilen alltså att säljas som en Infiniti. Man kan ana att Nissan är lite avundsjuka på Toyotas framgångar med deras lyxmärke Lexus. En GT-R-sedan skulle säkerligen kunna väcka liv även i Nissans lyxmärke, kanske även i Europa. Om det blir verklighet av planerna på en familjeversion av GT-R är omöjligt att säga, vi kan bara hoppas.