Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091201-nissan gt-r specv091201-nissan gt-r specv091201-nissan gt-r specv
091201-nissan gt-r specv

Nissan GT-R SpecV – 40 bilar till Europa

Du kanske har sneglat på supersportbilen Nissan GT-R men fegat eftersom du i själva verket vill ha värstingen GT-R SpecV? Den har än så länge bara sålts i Japan, men nu får Europa sin del av kärran. Du har fjorton dagar på dig att beställa en av de 40 tilldelade bilarna.

Det är snart två år sedan Nissan presenterade sin vassa prestandabil GT-R och för snart ett år sedan dök ännu vassare specialversionen SpecV upp. Men denna värstingversion har hittills varit japanerna förbehållen… tills i dag. Nu berättar Nissan Europa att vår del av världen får ta del av GT-R SpecV, dock bara i 40 exemplar. Känner du dig manad att beställa en av dessa gäller det att du skyndar dig. Kontakta närmaste Nissan High Performance Center, du har till och med den 15 december på dig.

– För en mycket liten grupp sportbilsfanatiker är Nissan GT-R inte tillräcklig. De vill äga den ultimata versionen och för att tillfredsställa denna önskan kommer vi att sälja endast 40 exemplar av SpecV i Europa. Bilens kombination av lägre vikt, mer fokuserad kördynamik och exklusivitet garanterar SpecV en plats bland de mest önskade bilarna i hela världen, sa Nissan Europas marknadschef Vincent Wijnen i samband med introduktionen här i Europa.

En Nissan GT-R SpecV kostar här i Europa 1 599 000 kronor.

SpecV-versionen har samma maskineri som vanliga GT-R, det vill säga en V6 med dubbla turboaggregat som ger 480 hästkrafter. Med hjälp av en turboboost-knapp kan man få förhöjt laddtryck under en kort tid som resulterar i extra vridmoment från mellanregistret och uppåt. Andra detaljer som skiljer specialversionen från standardversionen är att förstnämnda är lättad på en rad punkter. Kolfiber har applicerats i hög grad, bland annat i grillen, bakvingen och interiört, exempelvis i Recaro-stolarna. Baksätet har kastats ut och bromsarna är av keramisk typ. Avgassystemet är av titan. Totalt 60 kilo har Nissan lyckats banta bort.

Den som väljer att köpa en Nissan GT-R SpecV gör helt rätt i att välja specialfärgen Ultimate Black Opal som är en unik chromeflair-färg just för SpecV.

Läs mer

Test och provkörningar