Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan GT-R uppdateras tillsammans med ny specialversion

Sin vana trogen släpper Nissan varje år små uppdateringar och förbättringar till GT-R. Så även inför modellår 2015. Som en liten bonus släpper de även en specialversion i begränsad upplaga.

Nissan meddelar i dag att de än en gång uppdaterar och förbättrar GT-R, bilen som kanske spelar huvudroll i fler drömmar än någon annan bil.

Denna gång handlar det inte om någon effektökning, som så många gånger tidigare vid de årliga uppdateringarna. 550 hästkrafter är det fortfarande som gäller. I stället har fokus legat på chassit som ska tillåta bättre körbarhet och då framför allt vid kurvtagning.

Styrkänslan ska även den vara förbättrad och vibrationerna i ratten ska ha reducerats. Skrik från bromsarna är en annan detalj som ska vara eliminerad. Ljudnivån i kupén sägs vara lägre sedan bland annat en ny bagagerumsmatta tagit plats.

Nytt för modellår 2015 är också nya, stabilare däck skodda på dubbelekerfälgar. Sistnämnda är inte standard på alla marknader, om vi förstått det rätt.

En specialversion av årsmodell 2015, döpt till GT-R 45th Anniversary Edition och som vi ser på bild ovan, får japanerna njuta av nästa år. Ingen annan. Denna utgåva byggs i endast 45 exemplar och är lackerad i en speciell färg kallad Silica Brass. Lackvalet är en hyllning till R34 Skyline GT-R M-Spec.

Förutom karossfärgen urskiljer sig modellen från övriga med plaketter interiört, bland annat en som visar vilken bil i ordningen, av 45, det handlar om.

Säljstarten för uppdaterade GT-R och GT-R 45th Anniversary Edition är förlagd till början av februari nästa år.

Visste du förresten att Nissan GT-R är världens tredje accelerationssnabbaste bil? Bugatti Veyron är lite snabbare, samt en annan bil som är ännu snabbare. Vilken det är ser du här.