Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan GT-R50 kommer i produktion

Specialbygget av Italdesign som firar 50 år för beteckningen GT-R kommer i produktion. 50 exemplar ska byggas men även tre jubileumsklockor.

I somras visade Nissan en jubileumsbil av GT-R som firar modellens, eller rättare sagt emblemets, 50 år. Bilen plockades fram tillsammans med designhuset Italdesign som även de fyller halvtid i år.

Bilen har nu efter en turné i USA och Europa (se klipp nedan från Goodwood samt hur det gick till när bilen byggdes) kommit till Japan och ställs ut i Nissan Crossing, märkets utställningslokal i Tokyo-stadsdelen Ginza. I hallen finns också den Nissan Skyline 2000 GT-R som ställdes ut på Tokyosalongen 1972, även den i svart och guld.

Redan 1972 var Nissan inne på det svart/guldiga spåret.Redan 1972 var Nissan inne på det svart/guldiga spåret.Redan 1972 var Nissan inne på det svart/guldiga spåret.
Redan 1972 var Nissan inne på det svart/guldiga spåret.

Med detta kommer även nyheten att Nissan planerar en limiterad upplaga på 50 exemplar av GT-R50 by Italdesign som bilen heter. Prislappen räknas blir motsvarande 9,3 miljoner kronor.

Tycker du det verkar mycket kan du i stället köpa ett armbandsur specialtillverkat av Seiko som hyllar bilen, då kommer du undan med cirka 1,6 miljoner kronor. Men skynda på att beställa, bara tre exemplar ska byggas av uret som baseras på modellen SBGC223G med en ursprunglig prislapp på ungefär 132 000 kronor.

Skynda på. Bara tre sådana här ska skruvas samman.Skynda på. Bara tre sådana här ska skruvas samman.Skynda på. Bara tre sådana här ska skruvas samman.
Skynda på. Bara tre sådana här ska skruvas samman.

Går du in hos din Nissan-handlare räcker de pengarna till en "vanlig" GT-R som startar på priset 969 000 kronor.

https://youtu.be/A4yMJPZdlDIhttps://youtu.be/8m0i5j69xEI