Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan GT-R50 redo för produktionsstart

Den har varit på gång ett bra tag, men snart kommer Italdesigns specialversion av Nissan GT-R Nismo att gå i produktion.

Ursprungliga Nissan GT-R blev snabbt en favoritbil hos Teknikens Värld när den lanserades, kanske allra mest tack vare den extrema effektivitet som bilen uppvisade – oavsett vad den utsattes för. Den gick som ett troll oavsett om vägen var rak, om den svängde eller om vi körde på riktigt krokig racerbana.

Till sommaren 2018 presenterade Nissan och Italdesign sitt gemensamma projekt där den italienska designfirman hade gett GT-R Nismo nya former. Bilen döptes till Nissan GT-R50 by Italdesign och förutom de nya formerna hade Nissans egen trimverkstad vässat den 3,8 liter stora V6-turbon till 720 hästkrafter.

Nu står det klart att den färdiga och produktionsanpassade versionen av Nissan GT-R50 by Italdesign kommer att visas vid Genèvesalongen våren 2020. Produktionen, som är begränsad till 50 bilar, kommer att rulla igång under året och första bilen förväntas levereras till kund sent under 2020. Sista bilen beräknas kunna levereras till kund sent 2021.

Men redan nu till helgen så kommer prototypversionen att visas ännu en gång, denna gång vid Nismo-festivalen på Fuji Speedway i Japan.

Om du har blivit sugen på den extrema GT-R-versionen så finns chansen fortfarande att reservera dig för en av bilarna.