Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan GT-R på Nürburgrings nordslinga
Nissan GT-R på Nürburgrings nordslinga
Nissan GT-R på Nürburgrings nordslinga
Nissan GT-R på Nürburgrings nordslinga

Nissan GT-R:s rekordvarv runt Ringen är fejk?

Nya 550 hästkrafter starka Nissan GT-R hann knappt presenteras förrän en ny rekordtid från Nürburgrings nordslinga presenterades med filmbevis. Nu hävdar Nissan att de inte alls känner till någon ny rekordtid på Ringen. Försöker någon dra världen en vals?

I förra veckan presenterade Nissan nya, uppdaterade GT-R med vissa kaross- och chassiförbättringar, 30 extra hästkrafter (totalt 550) och med kapad 0-100-tid med 0,2 sekunder till löjligt snabba 2,8 sekunder.

 Bara sex dagar efter presentationen dök Nissan GT-R årsmodell upp på den ”officiella” listan över de snabbaste bilarna på Nürburgrings nordslinga, en lista som frekvent uppdateras på Wikipedia. Tillsammans med informationen om det nya rekordvarvet fanns en länk till en YouTube-video som visade hur varvet gick till med Nissans officiella testförare Toshio Suzuki bakom ratten. Det står dessutom i listan att testet är utfört av Nissan under oktober 2011.

 Tiden 7 minuter och 21 sekunder visar att 550 hästkrafter starka Nissan GT-R är drygt tre sekunder snabbare än GT-R årsmodell 2011 som ”bara” har 530 hästkrafter och åtta sekunder snabbare än årsmodell 2009 har futtiga 480 hästkrafter.

 Men det ligger en hund begraven någonstans. Den finfina tiden på 7 minuter och 21 sekunder gör Nissan GT-R till den tionde snabbaste gatlegala bilen runt Nordslingan, men det är bara det att Nissan tar avstånd från både tiden och filmklippet på YouTube (som du kan se här nedan).

 De säger sig inte ha någon som helst vetskap om den nya rekordtiden. Nissan talesman Nobukazu Tanaka berättar för sajten The Truth About Cars att Nissan förvisso var på Nürburgring för att testa bilen under oktober månad, men att de inte utförde några försök att nå en ny rekordtid.

 Han säger dock att vissa delar av filmmaterialet är Nissans.

 Frågan är varför Nissan inte testade att sätta en ny och officiell rekordtid när de var på plats i oktober? Lyckades inte bilen avverka varvet snabbare än förra året? Och vem är det som ligger bakom den nya ”inofficiella” rekordtiden på 7 minuter och 21 sekunder? Kan det vara så att det är Nissans testpersonal utan chefernas vetskap som har kört men inte vågar ge sig tillkänna? Eller är videoklippet nedan rent av fejk? Vi får se vad framtiden har att utvisa i denna historia.

 Om du missat nya, uppdaterade Nissan GT-R tycker vi att du ska ta och titta igenom de 67 bilderna i bildgalleriet nedan så du ordentligt får dig en titt på bilen som med bara bråkdelen av priset är snabbare än både Lamborghini Aventador och Ferrari 458 Italia.

https://youtu.be/DvdoSqLck38?width=575&height=353