Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101026-nissan-juke-texas101026-nissan-juke-texas101026-nissan-juke-texas
101026-nissan-juke-texas Foto: ©2011MikeDitz

Nissan Juke är favorit i Texas

När Nissan presenterade sin småsuv Juke undrade vi vem som skulle falla för den udda lilla skapelsen. Svaret är – Texasborna. Den samlade motorpressen i Texas har utsett Nissan Juke till ”CUV of Texas”.

Det här var förmodligen inte vad Nissan hade väntat sig. Den lilla sportiga suven Juke har inte mycket terrängkänsla eller robusthet över sig, det är snarare en bil för trendkänsliga innerstadsbor. Men när TAWA (Texas Auto Writers Association), som består av motorjournalister från den amerikanska delstaten Texas, samlades under två dagar för att köra och bedöma de senaste suvarna, truckarna och crossovermodellerna blev Nissan Juke en favorit.

Varje år anordnas ”Texas Truck Rodeo” där journalisterna får köra de senaste modellerna både på och vid sidan av vägen. Efter två dagar sätts betyg i en mängd kategorier.

– Nissan Juke var en frisk fläkt på årets rodeo med sin unika och aggressiva design. Dessutom var den rolig och spännande att köra. Jag tror att den kommer att överraska många människor och ta hem fler utmärkelser, säger Michael Herzing, vd för TAWA.

Läs mer