Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan Juke facelift 2014Nissan Juke facelift 2014Nissan Juke facelift 2014
Nissan Juke facelift 2014

Nissan Juke facelift officiell – fakta och bilder

Älskade/hatade Nissan Juke har uppdaterats med inspiration från Nissan 370Z, här är alla bilder och fakta.

För fyra år sedan fick vi första gången se Nissans lilla crossover Juke när den presenterades på bilsalongen i Genève. Sedan säljstarten har det sålts över 420 000 exemplar och under tiden har den mottagit både glåpord och hyllningar, nu presenteras den faceliftade versionen som börjar att säljas till sommaren.

Den mest uppenbara förändringarna är designen på strålkastarna och bakljusen som har anammat designen på de från sportcoupen 370Z, samt de nya 18-tumsfälgarna med färgklickat i samma färg som karossen. Övriga utseendemässiga ändringar är marginella som att sidoblinkers har flyttats från framskärmen till sidospeglarna samt en aningen aggressivare design på stötfångaren bak.

Under skalet behålls den tidigare 1,5-liters dieseln som ger 110 hästkrafter medan det tillkommer en helt nyutvecklad turboladdad bensinmotor på 1,2 liter som levererar 115 hästkrafter och 190 newtonmeter. Denna ersätter den tidigare 1,6-litersmotorn på 117 hästkrafter. Den befintliga motorn 1,6 DIG-T har omarbetats för att leverera fullt vridmoment på 240 newtonmeter redan under 2 000 r/min, den tidigare maxeffekten på 190 hästkrafter bibehålls.

Med den nya 1,2-litersmaskinen utlovar Nissan en snittförbrukning på 0,55 liter per mil och koldioxidutsläpp på 126 gram per kilometer, detta uppnås delvis tack vare start/stopp-systemet som är standardmonterat. Fyrhjulsdrift erbjuds liksom tidigare enbart till den starkare bensinaren men nu går 190-hästarsmotorn ihop med fyrhjulsdrift även att få med Xtronic automatlåda i stället för den standardmonterade sexväxlade manuella.

I de två högsta utrustningsnivåerna Acenta och Tekna hittar vi nyheter som ett stort öppningsbart panoramaglastak, samt Around View Montior som i infotainmentdisplayen kan ge en 360 graders helikoptervy runt bilen, som vi tidigare sett på nya Nissan Note.

Än så länge är inga priser officiella men de bör bli liknande som för nuvarande modell och presenteras framåt säljstarten som är i sommar.