Nissan Juke Nismo RS en av världspremiärerna i Los Angeles

Bilsalongen i Los Angeles är bara en dryg månad bort och det börjar bli klart vilka nya bilar som ska premiärvisas där. En av dem är Nissa Juke Nismo RS.

20-21 november är världspressen inbjuden till Los Angeles Auto Show 2013, det är med andra ord bara en dryg månad kvar till nästa stora internationella bilsalong och det brukar ju betyda att det börja läcka ut nyheter på förhand. Nu har arrangörerna av bilsalongen i Los Angeles bekräftat att Nissan kommer att ställa ut en Juke Nismo RS.

 Nissans europalansering av Nismo-namnet har väckt stor uppmärksamhet men Nismo-versionen av småsuven Juke har tagits emot med inte lika öppna armar. Kanske blir det annat nu med RS-versionen som sägs få en effektökning på drygt 70 hästkrafter. Juke Nismo har som bekant 200 hästkrafter, endast tio mer än vanliga Juke 1,6 DIG-T men med närmare 300 hästkrafter och fyrhjulsdrift kan Juke Nismo RS bli att räkna med. Vad Nismo RS-beteckningen i övrigt innebär för Juke är inte känt.

 Juke Nismo RS blir som sagt inte den enda världspremiären i Los Angeles. För några dagar sedan visade Cadillac nya Escalade vars första fysiska framträdande blir i Los Angeles och likaså kommer nya generationen Mini, som avtäcks redan 18 november, att göra salongsdebut på den amerikanska västkusten.

 Det blir hektiskt i slutet av november, både för oss och för er som läser teknikensvarld.se. Los Angeles Auto Show sammanfaller nämligen med Tokyo Motor Show och den kinesiska bilsalongen Auto Guangzhou varifrån vi ser fram emot många spännande nyheter.