Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan Juke Nismo RSNissan Juke Nismo RSNissan Juke Nismo RS
Nissan Juke Nismo RS

Nissan Juke Nismo RS – om du inte vågar GT-R

Nissan satsar vidare på sitt Nismo-koncept. Efter vrålsnabba GT-R Nismo är det nu dags för mer sansade Juke Nismo RS. Med 218 hk och 280 Nm glänser den just nu i Genèves strålkastarljus.

Vid sidan om ansiktslyfta Nissan Juke på bilsalongen i Genève står Jukes hetare alter ego – Juke Nismo RS, även den innehållandes nyheterna som vanliga Juke bjuder på.

Jämfört med Juke Nismo som kom förra året har RS-versionen fått ytterligare 18 hästkrafter och 30 newtonmeter. Juke Nismo RS har alltså 218 hästkrafter och 280 newtonmeter att leka med.

 Utöver mer kraft i den 1,6 liter stora DIG-T-turbomotorn har RS-versionen även fått större bromsar fram och bak, styvare chassi och – för den framhjulsdrivna versionen – en mekanisk diffbroms för att grepp inte ska gå förlorat.

 Den fyrhjulsdrivna versionen har ingen diffbroms då den i stället har – utöver drivning på alla hjul – vridmomentstyrning och Xtronic-automatlåda. Dessutom plockas det bara ut 250 newtonmeter ur motorn i denna version.

Juke Nismo RS skiljer sig också rent visuellt, bland annat på vissa aerodynamiska detaljer, RS-emblem både interiört och exteriört, sportstolar och sportratt med detaljer i skinn, mocka och rött, samt mycket annat.

I sommar är det lansering av Nissan Juke Nismo RS. Några priser är ännu inte satta. Nissan Juke Nismo utan RS-tillägget kostar från 249000 kronor.

Är du ute efter en Nismo-Nissan är det kanske bilen för dig, om du nu inte vågar slå till på en GT-R Nismo som kostar betydligt mer och som också är något av det vassaste du kan köra (7,09 runt Ringen).