Nissan Juke-R

Nissan Juke-R bekräftad – vi är på plats vid bygget!

I förra veckan kunde du här på teknikensvarld.se ta del av en bild på en muskulös Nissan Juke. Nu bekräftar Nissan att denna Juke-R blir av, att bygget håller på just nu och att motorn är den från GT-R. Vi följer bygget på plats i dag. Häng med!

Nissan lättar nu på lockat rörande det superhemliga projekt de jobbat med de senaste tolv månaderna. Nissan har släppt information, bilder och film på Juke-R, den feta Juke som vi visade bild på i förra veckan.

 Teknikens Världs Erik Gustafsson är på plats i Kettering, England, där han får känna och klämma på detta mycket annorlunda koncept som alltså är döpt till Juke-R, en kombination av de båda donatorbilarna Juke och GT-R.

 Vad har du att säga om bilen du just nu bevittnar, Erik?

 – Jag är på plats i England för en mycket exklusiv visning av Nissan Juke-R. Drivlinan hämtas från supersportbilen GT-R, vilket betyder 480 hästkrafter i detta högbygge. 0-100 km/h ska gå på under fyra sekunder och toppfarten ligger kring 275 km/h, galet! Två bilar ska byggas, ingen är färdig. En vänsterstyrd och en högerstyrd och de båda planeras vara klara i november. Ska bli inregisterade och gatlegala. Strikt tvåsitsig med störtbur och racestolar. Baksätet har fått stryka på foten på grund av transaxellayouten från GT-R. Inredning ska vara så lik standard-Juken som möjligt. Men körupplevelse som GT-R, så klart! Bilarna är koncept och handbyggs, utan officiella planer på fullskalig produktion.

 Men 480 hästar, GT-R har ju i dag 530 hästar?!

– Jag frågade om just detta och fick till svar att när Juke-R-projektet satte igång för ungefär tolv månader sedan då GT-R fortfarande bara hade 480 hästkrafter.

 Ser du Juke-R som en Juke eller GT-R?

– Den har mer gemensamt med GT-R än Juke så mitt svar är GT-R. Juke har bara lånat ut karossen som ändå byggs om rejält. Inredningen ska som sagt vara så snarlik Juke som möjligt, men jag tror nog ändå att man får mycket GT-R-feeling från förarplatsen.

 Du får berätta mer senare när du kommer hem.

 – Ja, jag kommer att bjuda på mer godis och fakta i nästa nummer av Teknikens Värld.

https://youtu.be/3A5zO856WRk?width=575&height=353