Nissan Juke-R Nismo med 600 hästkrafter visas i Goodwood

Lilla Nissan Juke är i grunden en ganska tam bil, men i utförandet Juke-R är den ett monster med 550 hästkrafter. Det är inte tillräckligt, nu kommer Juke-R Nismo.

Alla vet vad en ”Nismofierad ” bil innebär. Extra körglädje och oftast också extra kusar under huven. Vi har ju till exempel Nissan GT-R i Nismo-utförande som levererar 600 hästkrafter, 50 fler än i vanliga GT-R.

Kanske du kommer ihåg Nissan Juke-R, beskedliga småsuven med GT-R-motorn på 550 hästkrafter nedstoppad i motorrummet. 21 exemplar skulle byggas, om alla blev av vet vi dock inte. Över 4,5 miljoner kronor stycket kan ha satt käppar i hjulen på Nissans planer. Men antagligen inte eftersom Nissan nu berättar att Juke-R kommer tillbaka i en ännu vassare version – Juke-R Nismo.

Det enda vi vet än så länge är att Nissan ska visa upp Juke-R Nismo på Goodwood Festvial of Speed den 25 juni. Vi vet också, tack vare den dunkla bilden ovan, att utseendet blir än mer aggressivt jämfört med Juke-R. Vad vi inte vet är vad man har gjort med drivlinan och chassit, men förstnämnda lär leverera 600 hästkrafter, som i GT-R Nismo, och sistnämnda kommer på sedvanligt Nismo-vis vara förbättrat.

Vi kan alltså räkna med en Nissan Juke som gör 0-100 km/h på under tre sekunder och som toppar över 320 km/h. Galna siffror för biltypen.

Prislappen då? Är du industrimagnat eller liknande kanske den kan intressera dig, annars gör du nog rätt i att välja en vanlig Juke. Utan att prislappen är officiellt annonserad sägs det att Nissan Juke-R Nismo kommer att kosta omkring 6,4 miljoner kronor. För den summan får du 42 stycken vanliga Juke eller nästan sju stycken GT-R.