Nissan Juke trimmas av Nismo

Nissan verkar ha fått blodad tand av den extrema 550 hästkrafter starka Juke-R. Nästa super-Nissan är lilla Juke som denna gång trimmats av Nismo.

Den som trodde att hypen kring Nissan Juke var över får vänta ett tag till. Nu lanserar Nissan nämligen ännu en trimmad version av den lilla crossovern, som visades upp på bilsalongen i Tokyo förra året. Då rönte Nissan Juke Nismo Concept såpass mycket uppmärksamhet att Nissan bestämde sig för att bygga bilen.

 Den sportigare Juken kommer få en 200 hästkrafter stark version av 1,6-litersmotorn. Kraften kan skickas ner till framhjulen men fyrhjulsdrift finns som tillval. Chassit har styvats upp och sportigare fjädring sänker bilen närmare marken. Hjulhusen har jämfört med standardbilen breddats något för att få plats med de 19 tum stora hjulen.

 Nismos Juke får nya stötfångare fram och bak, och nya kjolar längs sidorna. Grillen får ny design och röda backspeglar. Interiören har gjorts sportigare med skålade stolar, aluminiumpedaler, ny växelskiftare och en sportigare ratt klädd i alcantara.

I och med Nismos Juke ger man sig in i en direkt fight med Mini Countryman John Cooper Works som nyligen fått en uppgraderad motor på 211 hästkrafter och 260 newtonmeter.

Europapremiär blir mot slutet av 2012 men Nissan har inte uppgett vad kalaset kommer kosta.