Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan Kicks – blivande syskon till Juke, Qashqai och X-Trail

Nissan har redan några av världens mest sålda suvar och crossovers, därför kör de vidare i spåret och presenterar ännu en crossover. Kicks ska, när den blir verklig, vara ett billigare alternativ än Juke.

Den nya Nissan-modell som vi tidigare fått se i lite halvdunkel miljö har nu brutit igenom och visas offentligt på bilsalongen i Sao Paolo. Kicks Concept heter modellen och är, som namnet avslöjar, än så länge en konceptbil.

Nissan beskriver den som en kompakt crossover med sikte på den brasilianska marknaden. Men de säger också att de kan tänka sig modellen på andra marknader runt om i världen, då som ett billigare alternativ till märkets minsta crossover i dag – Juke.

Nissan Kicks Concept, som har designats av Nissans designavdelningar i både Nord- och Sydamerika, är 430 centimeter lång, 180 centimeter bred och 160 centimeter hög. Mellan hjulaxlarna har man placerat 262 centimeter.

I dagsläget har inte Nissan avslöjat vad Kicks Concept har för drivlina eller vad de ser framför sig i framtiden när modellen blir redo för produktion.