Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091008-nissan-land-glider
091008-nissan-land-glider
091008-nissan-land-glider
091008-nissan-land-glider

Nissan Land Glider – lutande framtidskoncept

Nej, det är inte en ny Carver. I stället är det Nissan som har tagit till sig den lutande tekniken och skapat framtidens transportmedel för trånga stadskärnor. Kommer vi alla att köra en Nissan Land Glider i framtiden?

 Om Nissan får rätt kommer vi att svischa fram och luta oss genom storstädernas kurvor om några år. Land Glider är nämligen ett förslag på hur en framtida stadsbil från Nissan kan se ut. Trots att Land Glider ser ut att bli ett av de märkligare koncepten på den kommande Tokyosalongen vill Nissan inte att vi avfärdar den som en vild designstudie. Enligt Nissan är Land Glider en fullt rimlig lösning på framtidens transporter.

I den 3,1 meter långa, 1,4 meter höga och 1,1 meter breda bilen är det tänkt att två personer ska sitta bekvämt på rad, trots det kompakta formatet har Nissan lyckats skapa en förhållandevis bil-lik interiör. Till skillnad från en annan cigarrformad bil, Volkswagen L1-konceptet, äntras Nissan Land Glider genom två vanliga dörrar. Vad som däremot inte är vanligt är bilens sätt att ta sig fram på vägen. Precis som den holländska motorcykeln/bilen Carver One lutar sig Land Glider genom kurvorna. En mängd sensorer känner av hur mycket lutning som behövs och det enda föraren behöver göra är att vrida på ratten. Medan Carvern bara lutar delvis, bakhjulen förblir upprätta, lägger sig hela Land Glidern i kurvorna, inklusive alla fyra hjul.

Framdrivningen sköts av två elmotorer placerade baktill. Dessa får sin kraft från ett litiumjonbatteripack i bilens golv. Bilen sägs även vara utrustad med ett avancerat säkerhetssystem som automatiskt styr bilen bort från andra bilar eller hinder på vägen. 

https://youtu.be/dFLKhvdzJec?height=347&width=575

TV-TV

Läs mer