Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan Micra blir tuffare – visas som Sway i Genève

Med en dunkel bild och ett kort pressmeddelande berättar Nissan att de till Genève tar med sig konceptbilen Sway som med former från märkets större modeller förevisar nya småbilar, bland annat nya Micra.

Nissan skriver att med innovativ design och produktplanering föddes Qashqai och Juke, två framgångsrika modeller från den japanska bilverkaren. Nu undrar Nissan vad som skulle hända om de tillämpar samma radikala tänkande och kvalitet i ett av de viktigaste segmenten i Europa, nämligen små halvkombibilar.

På Genèvesalongen nästa vecka visar Nissan upp konceptbilen Sway som ska ge oss en inblick i hur en framtida generation små Nissan-modeller kan se ut med märkets senaste formspråk. På bilden ovan ser vi konceptbilen till viss del, med helt ny front och karaktärfyllda LED-strålkastare. Ett utseende som skiljer sig radikalt från exempelvis dagens Micra.

Nissan Micra, som lär vara en av de små halvkombibilar Nissan syftar på, har under sina 33 år i livet aldrig fått någon av höja på ögonbrynen, åtminstone inte utseendemässigt.

Micra är sedan 2010 inne på sin fjärde (!) generation och en ny lär dyka upp inom ett till två år. Den förväntas då dela stora portioner teknik med Renault Clio och sannolikt får den även ett helt ny modellnamn för att börja om på ny kula, utan att förknippas med den bil vi ser nedan (första generationen (1982-1992).