Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan Micra facelift 2014Nissan Micra facelift 2014Nissan Micra facelift 2014
Nissan Micra facelift 2014

Nissan Micra får nytt nylle – och lysdioder

Småbilarnas småbil – Nissan Micra – har i nuvarande utförande tre år på nacken. Dags för en mild uppdatering som gör den lite fräschare. Osäkert om det blir några maskinella förändringar.

För nästan exakt tre år sedan presenterades senaste generationen Nissan Micra (heter March i vissa delar av världen). Micra är endast inne på sin fjärde generation trots 31 år i livet.

 Nu är det dags för en uppfräschning.

 På Micra facelift 2014 ser vi att strålkastarna fått lite annorlunda form. Uppsynen blir nu inte lika gullig som tidigare. Grillen har också gjorts om och huserar nu Nissan-emblemet som tidigare satt uppe på huven. Stötfångaren har nytt utseende som ger bilen ett lite mer självsäkert intryck. Dimljusen har tuffats till, tidigare var det runda som gällde.

 På dörrsidorna ser vi att listerna har plockats bort och baktill har stötfångaren gjorts om en aning med fler veck under ytan där registreringsskylten sitter. Bakljusen har samma grundform som tidigare men har begåvats med lysdioder. Takvingen med sitt integrerade bromsljus är även den omgjord.

 Interiört är mittkonsolen helt ny även om det cirkulära finns kvar. Betydligt mer bilkänsla i den nya jämfört med den gamla som såg extremt naken och plastig ut.

 Om det blir några uppdateringar på motorsidan vet vi inte ännu, Nissan har i alla fall inte meddelat något om det. De berättar heller ingenting om de gjort något åt de fyra stjärnor som bilen fick i Euro NCAP 2010.

 Inom de närmaste månaderna kommer Nissan Micra facelift till Europa.