Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: dewakar.com

Nissan Micra i Renault-kläder – bara för Indien

Gillar du Nissan Micra, men vill ha lite mer fransk finess? Då är det synd att du inte bor i Indien, där lanseras nu nämligen Renault Pulse – en förklädd Micra.

Senaste generationen av Nissan Micra har beskrivits som en världsbil, som utan nämnvärd förändring skulle kunna säljas på de flesta marknader runt om i världen. I världens näst folkrikaste nation, Indien, har dock uppdraget att sälja modellen förts över till koncernkollegan Renault. 

Resultatet av den milda transformeringen från japan till fransos heter Renault Pulse och presenterades i samband med Indiens Grand Prix nu i helgen. De största skillnaderna gentemot Micra får anses hittas i fronten, där den främre stötfångaren har fått annorlunda utformning. Officiellt har dock Renaults designcenter i Mumbai/Bombay förärats ansvaret för bilens form, och den sägs vara specialanpåassad för den indiska marknaden.

Produktionen av bilen ska ske i Renault/Nissans fabrik i Chennai, Indien. Under huven hittar vi en 1,5-liters fyrcylindrig dieselmotor, som också tillverkas lokalt i Indien. Om någon utanför den bengaliska halvöns gränser får ta del av Pulse återstår att se, men för de hugade inhemska spekulanterna ska den dyka upp i försäljninghallarna i januari.