Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan Navara med kraftfull GT-R-motor under huven

SVM har gjort det igen, lyft ner en GT-R-motor i en något otippad bilmodell det vill säga. Men nu är det Navara som fått mer krut under huven, senast var det Qashqai.

För tre år sedan överraskade Severn Valley Motorsport, SVM, ett flertal supersportbilsägare när de dök upp till dragrace i en till synes standard Nissan Qashqai.

Men just denna Qashqai är avsevärt mycket vassare än den ser ut att vara. Under huven sitter nämligen en GT-R-motor som levererar 1 013 hästkrafter, något som är tillräckligt för att lämna de flesta supersportbilar bakom sig.

Nu är det dag för arbetshästen Navara att få liknande behandling, och troligen lämnar den Volkswagen Amarok Passion Desert bakom sig. Motorn är givetvis en 3,8-liters V6:a med dubbelturbo hämtad från GT-R. Men i just detta fall levererar den 811 hästkrafter, aningen mer är de 550 hästar motorn levererar i originalutförande.

Enligt SVM ska de dock vara möjligt att skruva upp effekten till hela 1 500 hästar, men smakar det så kostar det. Just denna bil är endast en konceptversion, men om du vill lägga in en beställning beräknar SVM ett pris på cirka 175 000 pund, nästan 2,1 miljoner kronor. Nästan 470 000 kronor mer än vad en Nissan GT-R Nismo och en fullutrustad Nissan Navara kostar tillsammans.