Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Nissan

Nissan Navara slutar säljas i Europa

När Nissan stänger ned sin fabrik i Barcelona i slutet på året innebär det också slutet för försäljningen av den tidigare så populära pickupen Navara i Europa.

Är de stora, fossildrivna pickupernas tid förbi i Europa? Mercedes X-klass fick bara leva i tre år innan den lades ned, Renault Alaskan var inte mycket mer lyckad den heller och Ford verkar numera satsa mer på eldrivna versioner i stället.

Nu meddelar dessutom Nissan att man lägger ned sin fabrik i spanska Barcelona vid årets slut. I fabriken producerades både Renault Alaskan och Mercedes X-klass, utöver Navara. I början på nästa år kommer även försäljningen av Nissan Navara att upphöra i Europa.

– Försäljningen av Navara för europeiska marknaden kommer avbrytas under 2022. Detta reflekterar det nedåtgående pickup-segmentet i Europa och bytet som många konsumenter gör från pickuper till moderna och effektiva skåpbilar, skriver Nissan i ett pressmeddelande.

Nissan Navara under Teknikens Världs stora pickuptest hösten 2016 som du kan ta del av om du klickar på bilden.Nissan Navara under Teknikens Världs stora pickuptest hösten 2016 som du kan ta del av om du klickar på bilden.Nissan Navara under Teknikens Världs stora pickuptest hösten 2016 som du kan ta del av om du klickar på bilden.
Nissan Navara under Teknikens Världs stora pickuptest hösten 2016 som du kan ta del av om du klickar på bilden. Foto: Andreas Libell / Teknikens Värld

Företaget har avstått från möjligheten att importera Navara från fabriken i Thailand och detta innebär slutet för en ikon. När den andra generationen lanserades 2005 spelade den en stor roll i segmentets transformering från trånga och nischade arbetshästar till femsitsiga dubbelhyttsmodeller som även kunde tilltala hela familjer – tack vare bekvämligheter som navigation, läderklädsel och klimatanläggning.

Den nuvarande generationen lanserades 2014, men trots samarbete med både Renault och Mercedes har inget av märkena lyckats få i gång några vidare försäljningssiffror. Det är i stället Toyota och Ford som är de enda tillverkarna som lyckas sälja pickuper i betydande antal. Något Volkswagen hoppas kunna utnyttja när man under nästa år planerar att återlansera Amarok – som denna gång är byggd på en Ford Ranger.