Nissan Pulsar Nismo – kommande GTI-utmanare

Efter flera års frånvaro är Nissan tillbaka i golfklassen med Pulsar och nu visar japanerna tecken på att även vilja ge sig in i GTI-klassen. Nismo-avdelningen har gett sig på Pulsar!

Nissan har inte haft en modell i golfklassen sedan 2006 då Almera, en bil som inte gjorde något större väsen av sig, togs produktion. Våra första intryck tyder på att inte heller Almeras uppföljare Pulsar kommer att riva ned några applåder på marknaden men kanske kan det ändras med en hetlevrad GTI-version.

På Parissalongen doppar Nissan i alla fall tårna i GTI-klassen genom att visa konceptbilen Pulsar Nismo. Om reaktionerna blir positiva är det högst troligt att Nissan låter Nismo-avdelningen ta fram en produktionsmässig version av Pulsar.

Men än så länge är Pulsar Nismo bara en förstudie och den är så tidig i utvecklingen att Nissan inte ens har fastställt någon drivlina, japanerna berättar nämligen inte alls vad som finns under huven.

De berättar hellre om utseendet och vi kan konstatera att Nismo-behandlingen får den annars så väna Pulsar att se riktigt ilsken ut. Som alla andra Nismo-bilar har den fått ny front, nya sidokjolar och ny bakre stötfångare som undertill avslutas med en röd kant som får det att se ut som om bilen står på en röd platta. Pulsar Nismo har också en rejäl takspoiler i kolfiber, breddade hjulhus och dubbla centrerade avgasutblås. Markfrigången är några centimeter lägre och Pulsar pulsar fram (OBS, ordvits!) på 19-tumsfälgar med 235/35-däck. Inne i kupén består Nismo-behandlingen i djupt skålade sportstolar klädda i alcantara, treekrad sportratt, aluminiumpedaler och rödfärgad varvräknare.