Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan Pulsar
Nissan Pulsar
Nissan Pulsar
Nissan Pulsar

Nissan Pulsar officiell – fakta, bilder och film

Att Nissan har haft en ny Golfklassutmanare på gång har varit känt länge. I förra veckan fick vi se första teaserbilden på modellen, som ska heta Pulsar. Nu är den helt officiell, vi har alla fakta, bilder och film.

På den europeiska marknaden har Nissan saknat en riktig golfklassmodell alltsedan 2006, då Almera lades ner. Märkets storhetstid i storleksklassen var dock några decennier tidigare, med storsäljaren Sunny. Sunny var dock inte det namn som användes överallt för modellen, på vissa marknader hette bilen Nissan Pulsar, och det är det namnet Nissan nu väljer att återuppliva när det återigen är dags för företaget att äntra golfklassen. Modellnamnet lanserades för övrigt redan 1978 i Japan.

Nya Nissan Pulsar, som vi kunde se första teaserbilden på för några dagar sedan, är riktad mot bilar som Ford Focus, Volkswagen Golf och Kia Cee'd. Formspråket delas med märkets nyligen presenterade suvmodeller Qashqai och X-Trail, där särskilt grill och LED-försedda strålkastare ger märkessammanhållning. Ett rejält tilltaget axelavstånd, på hela 270 centimeter, ska enligt Nissan ge nya Pulsar klassens största benutrymme för baksätespassagerare. Totallängden mäter 439 centimeter.

Bilen kommer att tillverkas i Nissans fabrik i Barcelona, Spanien, tillsammans med skåpbilen NV200h, pickupen Navara och nyligen presenterade elskåpbilen eNV200, och har en utrustning som innefattar flera aktiva säkerhetssystem. I dessa ingår nödbromssystem med rörelsedetektor, liksom filbytesvarnare och dödavinkelnvarnare.

Motormässigt kommer instegsmodellen att erbjuda en 1,2-liters turbomatad bensinmotor ur Nissans DIG-T-serie (akronymen står för Direct Injection Gasoline Turbocharged, med 115 hästkrafter. Även en 1,6-litersmotor på 190 hästkrafter kommer att erbjudas, samt en 1,5-litersdiesel på 110 hästar och 260 Nm, vars koldioxidutsläpp ska ligga på låga 95 g/km. Alla motorer kommer som standard få en sexväxlad manuell låda, men även en CVT-låda ska finnas tillgänglig.

Försäljningen av nya Nissan Pulsar startar till hösten för dieseln och instegsbensinaren, den större bensinmotorn kommer efter årsskiftet. Förutom fakta och bilder har Nissan också offentliggjort tre småskumma reklamfilmer, vars teman är maskerade konstbärare, man med mustasch och fjäderförsedd hatt samt skrikande kvinna och antik vas. Dessa kan du se nedan.

https://youtu.be/GS5R44tbqFs?width=575&height=353https://youtu.be/WkRYQTdHwbI?width=575&height=353https://youtu.be/0SjtDo3EjDw?width=575&height=353