Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan Pulsar till Sverige i oktober – här är svenska priserna

Nissan har som bekant beslutat sig för att ta återuppta kampen i golfklassen. Man gör det med nya modellen Pulsar. Nu är svenskt lanseringsdatum och svenska prisuppgifterna offentliggjorda.

Har du siktat in dig på att köpa ny bil i golfklasstorlek i höst? Då får du ta in ännu en bil i dina kalkyler eftersom Nissan Pulsar, märkets återkomst i just C-segmentet, har svensk lansering i mitten av oktober.

Då är det tre motoralternativ som är aktuella. Två bensinmotorer i form av 1,2 DIG-T med 115 hästkrafter samt en 1,6-liters med hela 190 hästkrafter. Tredje alternativet är en dCi-dieselmotor på 1,5 liter, 110 hästkrafter och 260 newtonmeter. 0,36 liter per mil förbrukar den vilket blir 94 gram koldioxid per kilometer.

Automatlådan Xtronic finns som tillval.

Ett av Nissans försäljningsargument hos Pulsar är utrymmena. Med ett axelavstånd på 2,7 meter sägs utrymmet i baksätet vara bättre i Pulsar än i många bilar som är en storlek större (D-segmentet).

Ett annat försäljningsargument Nissan kör hårt med hos alla sina modeller, inklusive Pulsar, är säkerhetspaketet Safety Shield som innehåller bland annat rörelsedetektor, filbytesvarnare och dödavinkelvarnare. Safety Shield kommer att vara standard på vissa modellversioner (läs Tekna).

Pulsar är dessutom utrustad med nya NissanConnect som tillåter mobiltelefonintegration, Google-funktionalitet och mycket annat.

Priserna för Nissan Pulsar börjar på 164 990 kronor. Då får man minsta bensinmotorn med manuell växellåda. Lägg till automatlåda och det kostar dig 14 000 kronor extra. Motsvarande ingångspris för Volkswagen Golf, en 1,2 BlueMotion Technology 105 hk i grundutförande, är 175 900 kronor.

Kompletta utrustnings- och prislistan för Nissan Pulsar (ej 190-hästarsmotorn) finner du i detta PDF-dokument.