Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan Qashqai och X-Trail med mer premiumkänsla

Nissan uppmärksammar sina europeiska försäljningsframgångar genom att visa upp två tuffa versioner av suvarna Qashqai och X-Trail i Genève. Premium Concept kallas de.

Qashqai har under många år varit något av Nissans guldkalv med höga försäljningssiffror världen över, inte minst i Europa. Sedan nya Qashqai och storebror X-Trail (som tog över efter gamla Qashqai+2) lanserades för ett par år sedan har produktionen och försäljningen nått nya nivåer och just Qashqai har slagit till med att bli den snabbaste säljande bilmodellen någonsin som byggs i England. En ny Qashqai i minuten rullar av bandet i Sunderland-fabriken.

För att uppmärksamma framgångarna har Nissan till bilsalongen i Genève tagit med sig en Qashqai och en X-Trail som ser tuffare ut än de bilar som dagligen lämnar fabriken. De båda går under tilläggsbeteckningen Premium Concept.

Nissan Qashqai Premium ConceptNissan Qashqai Premium ConceptNissan Qashqai Premium Concept
Nissan Qashqai Premium Concept

Qashqai Premium Concept har fått mattsvart kaross och riktig kolfiber i fronten, baktill, längs med skärmkanterna och dörrtrösklarna. För att ge de mörka tonerna lite liv har man gett flertalet detaljer en kopparfärgad beläggning, bland annat ser vi detta i strålkastarna, i frontspoilern, på dörrtrösklarna och på bakre stötfångaren samt på takrailsen och på fälgarna.

Interiört är det vitt nappaläder på stolarna där slitytorna har kviltats. Det vita går igen på dörrsidorna och kolfiber- samt koppardetaljerna på utsidan har motsvarigheter på insidan.

Nissan X-Trail Premium ConceptNissan X-Trail Premium ConceptNissan X-Trail Premium Concept
Nissan X-Trail Premium Concept

X-Trail Premium Concept är lackerad i vitt. Den har kontrasterande ytor i mattsvart kolfiber på huven, taket, takrailsen och på takvingen. Det ska ge intrycket av att bilen är ett lättviktsbygge. Även X-Trail har fått kopparglänsande detaljer; på hasplåtarna, på tröskellådorna och högst upp på den svarta plast som täcker skärmkanterna.

Den läderbeprydda insidan går i svart och brunt. Nackstöden och stolssidorna ska ha något som kallas för ”molneffekt” och guldfärgade kanter. Instrumentbrädan har fått inslag av kolfiber och mattsvart krom.

Vad Nissan har för syfte med dessa båda Premium Concept-bilar råder det lite oklarhet kring. Handlar det om renodlade showbilar eller är det en uppvisning i vad som kan vara på gång för att höja premiumkänslan i Qashqai och X-Trail?