Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan Qashqai-R med 1 013 hk byggs i England

Omtalade Nissan Juke-R ser ut att få en inofficiell uppföljare. Brittiska Severnvalley Motorsport är snart färdiga med bygget av en Qashqai-R med V6-motorn från GT-R trimmad till över 1 000 hk, se bilderna från bygget!

Det är nog inte alla som i första hand kommer att tänka på Nissan Qashqai+2 om målet är att bygga en extrem sportbil med drygt 1 000 hästkrafter. Det var dock precis vad brittiska firman Severnvalley Motorsport, specialiserad på modifieringar av Nissan GT-R, gjorde inför sitt senaste projekt.

 Tidigare i år köpte Severnvalley Motorsport en helt ny Qashqai+2 och en GT-R och nu är arbetet med att förena de två nästan färdigt. Britterna skapar helt enkelt en Qashqai-R, med viss inspiration av Juke-R får vi ana. Som synes i bildspelet nedan görs jobbet från grunden, i stort sett ingenting lämnas orört. De gör förstärkningar i chassit och monterar en rullbur, kraftigare bromsar, coilover-fjädring och kraftiga krängningshämmare.

 Till skillnad från Nissan Juke-R som fick en relativt tam version av GT-R:s V6-motor får Qashqai-R en rejält vässad version. Britterna skruvar upp effekten i dubbelturbosexan från originalets 550 till 1 013 hästkrafter.

 Om de inte stöter på några oväntade hinder räknar Severnvalley Motorsport med att vara färdiga inom loppet av några veckor.