Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan Qashqai slår rekord i Storbritannien

Precis som sin föregångare säljer andra generationen Nissan Qashqai bra. Så bra att den nu har slagit ett brittiskt rekord. Gamla rekordhållaren Ford Cortina får se sig slagen med råge.

Första generationen Nissan Qashqai blev en försäljningssuccé och var länge Europas mest sålda suv. Qashqai är nu inne på sin andra generation och ingenting ser ut att ha förändrats. 21 månader efter produktionsstarten i brittiska Sunderland har Nissan byggt och sålt 500 000 exemplar av Qashqai.

Det gör inte bara Qashqai till en ekonomisk jackpott för Nissan utan även till rekordhållare. Ingen brittisktillverkad bil har tidigare sålts i så många exemplar på så kort tid. Tidigare rekordhållarna Ford Cortina Mk1 och Austin/Morris 1100 behövde 34 respektive 29 månader för att ta sig över halvmiljonen exemplar.

Qashqai är just nu den bäst säljande suven i Europa och allra bäst går försäljningen i Storbritannien, följt av Italien och Tyskland. Om du tycker att Qashqai är en vnalig syn på vägarna så har du inte fel. Enligt Nissan finns det inte mindre än 2,5 miljoner Qashqai-bilar som rullar på europeiska vägar i dagsläget.