Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090303-nissan-qazana
090303-nissan-qazana
090303-nissan-qazana
090303-nissan-qazana

Nissan Qazana – motorcykel och beach buggy i ett

I Genève visar japanska Nissan bland annat upp Europaformgivna Qazana, en liten crossover som storleksmässigt hamnar under Qashqai. Även om det handlar om en konceptbil så ger den smakprov på en framtida modell.

Rubriken till denna artikel kan tyckas en aning märklig, men ”motorcykel och beach buggy i ett” är faktiskt Nissans sätt att uttrycka sig om nya konceptbilen Qazana som ställs ut på Genèvesalongen de kommande två veckorna.

Med Qazana, som i dessa former endast är en konceptbil, vill japanerna visa att man kan göra små kompakta crossovers, mindre än nuvarande Qashqai. I samband med premiären i Genève uppger dessutom Nissan att detta är mer än en konceptbil – den ger oss en försmak av vad som komma skall eftersom det är bestämt att det ska byggas en liten crossover, lillebror till just Qashqai, i Nissans fabrik i Sunderland, England. Vi antar, eller snarare vet, att den färdiga bilen inte ens kommer att vara hälften så vågad som konceptbilen.

Nissan Design Europes designchef, Atsushi Maeda, berättar följande om Qazana:

– Qazana-konceptet är en intelligent, fyrhjulsdriven crossover som är maskulin, liten, smidig och som är avsedd för tuffa gator i staden. Vårt team på Nissan Design Europe i London insåg detta som motiv för att skapa en modern beach buggy och motorcykel med fyra sittplatser.

Lite flummigt kan man tycka, men det verkar finnas en marknad för det mesta i dag trots diverse oroligheter på olika fronter.

Tittar man på Nissan Qazana i en snabb hast är det lätt att tro att det handlar om en tvådörrars crossover, men så är inte fallet. Mitt på den långa dörren syns en karv, där B-stolpen i vanliga fall sitter (Qazana saknar B-stolpe). Främre dörrarna öppnas precis som vi är vana vid att öppna dörrar i dag, men bakdörrarna är upphängda i bakkant och öppnas alltså åt ”fel håll”.

Andra karaktäristiska designdrag är fronten med de storögda strålkastarna som omges av LED-slingor. I grillen kan man se en släng av senaste generationen Murano. Uppe på skärmarna, något udda men innovativ placering, sitter positionsljus och blinkers.

Sett från sidan uppmärksammas man av de svartlackerade femdubbelekrade 20-tumsfälgarna samt de sidobackspeglarna som ser aningen sköra ut. Tar man steget bakom bilen möts man av en rejäl rumpa. Men dess storhet dämpas en aning tack vare de högt placerade bakljusens formgivning – bumeranglinjer som man klart och tydligt känner igen från nya Nissan 370Z.

Interiört har Nissans formgivare, enligt vad de själva berättar, inspirerats av motorcyklar. Mittkonsolen och armstödet mellan framsätena ska föra tankarna till bränsletanken och sätet på en hoj. Centralt placerad på instrumentbrädan finner vi en (svårt att se på bilderna) stor skärm. Där kan man sköta allt från luftkonditioneringen och navigationssystemet till Nissans nästa generation elektroniska fyrhjulsdriftsystem.

En beach buggy- samt motorcykelinspirerad crossover från Nissan alltså. Men kunde de inte ha valt en annan kulör? Nu ser den tyvärr, i vissa vinklar, ut att vara målad med grundfärg endast. En annan färg hade nog kunnat få bilen att se mer smäcker ut.  

Läs mer