Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan Resonance
Nissan Resonance
Nissan Resonance
Nissan Resonance

Nissan Resonance visar V-former

När de amerikanska tillverkarna fortsätter på inslaget spår med pickuper och V8:or är det i stället de japanska som glänser i Detroit med smarta och snygga koncept. Nissan bjuder på sin crossoverframtid i form av Resonance.

Chevrolet Corvette, Jeep Grand Cherokee och Ford Atlas. Nej, särskilt mycket nytänkande bjuder de amerikanska jättarna inte på i Detroit. Tyskarna är inte mycket bättre de heller med hästkraftsmonster såsom RS7 och E 63 AMG. Det vettiga och sansade kommer i stället från Japan som bland annat visar upp konceptbilen Nissan Resonance.

 Resonance ger en inblick i hur Nissans kommande generation crossovers kan komma att se ut, till exempel nya Qashqais men framförallt nästa Murano. Nissan kallar designen V-Motion och förklarar det med att hela karossen präglas av en V-form som börjar i grillen och fortsätter bakåt.

 Om det verkligen är så att Resonance ger oss en föraning om nästa Murano så verkar det som att den blir hybriddriven. Resonance har i alla fall en fyrhjulsdriven hybriddrivlina bestående av bensinmotor, elmotor, CVT-växellåda och litiumjonbatterier. När det väl blir dags för en ny Murano hoppas vi förstås att Nissan vågar bygga en ny generation av den ultimata crossovern.