Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan sätter BladeGlider i produktion

Nej, Nissan har inte tänkt om utan planerar faktiskt att sätta den märkliga konceptbilen BladeGlider i serieproduktion. Med framhjulen tätt ihop, nästan all vikt på bakhjulen och eldrift ska BladeGlider vända upp och ned på sportbilsbegreppet.

Nissans produktchef Andy Palmer avslöjar i samtal med Brittiska CAR Magazine att man mer eller mindre har gett grönt ljus för serieproduktion av en sportbil som kommer att likna konceptbilen BladeGlider från Tokyosalongen i höstas.

– Den är traditionella sportbilars antites. Den kommer att förändra uppfattningen om hur en bil ska kännas att köra. Den ser väldigt annorlunda ut, är rolig att köra och skadar inte planeten. Jag har aldrig kört en bil som beter sig på samma sätt, säger Palmer till CAR.

 Konceptbilen BladeGlider har endast en meters spårvidd på framaxeln och 70 procent av vikten på bakhjulen som drivs av två elmotorer. I kupén finns plats för två passagerare snett bakom föraren som sitter i mitten.

 Innan Nissan kan sätta BladeGlider i produktion måste de dock lösa konflikten med tidigare samarbetspartnern Panoz som anklagar Nissan för att ha stulit Deltawing-idén.