Nissan sätter larvfötter på Juke Nismo RS i Sverige

Volkswagen Sverige har byggt. Nu har även Nissan byggt en. Vi menar självfallet en bil med larvfötter som tar sig fram överallt i den svenska snön.

https://youtu.be/gNq4kX-vZOw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

2011 tog Volkswagen Sverige en fullsmetad Touareg och gjorde om den till en Snowareg, det vill säga en Touareg med fyra larvfötter.

Nissan har förmodligen tagit inspiration från Volkswagen Sverige, för i dag har de avtäckt Juke Nismo RSnow med motsvarande typ av drivning, larvfötter i stället för hjul.

I filmen får vi se när Nissan Juke Nismo RSnow tar fart över en sjöis – och inte är det vilken sjöis som helst, utan den som ligger frusen över sjön Uddjaure uppe i Lappland i Sverige som vid filmtillfället var täckt med 40 centimeter pudersnö.

Nissan berättar att de utrustat bilen med larvfötter av typen Dominator Track Systems och att bilen med dessa på gör 85 km/h. Med andra ord klår den Snowareg som toppar 64 km/h.

Med tanke på modellnamnet misstänker vi att det är en Juke Nismo RS i grunden vilket i så fall betyder 218 hästkrafter och 280 newtonmeter ur en 1,6 liter stor DIG-T-bensinmotor. Alltså inte riktigt samma kraft som i Snowareg som har en diesel-V8 på 340 hästkrafter och 800 newtonmeter.

Är det inte larvfötter du går igång på kanske det är gigantiska hjul som på denna Fiat Panda Monster Truck!?