Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Copyright 2013

Nissan smygvisar sedankoncept till Detroit

Det är ännu några veckor kvar tills det att bilsalongen i Detroit slår upp sina portar. Redan nu väljer dock Nissan att smygvisa det som kommer stå i deras monter – konceptbilen Sport Sedan Concept.

En av årets stora begivenheter inom bilbranschen, den internationella bilsalongen i Detroit, går av stapeln om ett par veckor. Och det är inte bara de tre biljättarna GM, Ford och Chrysler, hemmahörande i Michigan-metropolen, som ställer ut. Tvärt om är salongen viktig för många märken, särskilt på den nordamerikanska marknaden.

Ett av de märken som kommer att närvara på Detroitsalongen är japanska Nissan, och de väljer redan nu att förhandsvisa ett av sina huvudnummer – konceptbilen Sport Sedan Concept. Som vanligt när det gäller smygvisningar är det dock inte mycket som avslöjas, det mesta döljs av mörker i bilden. Vi kan dock se att konceptbilen anammar Nissans nya formspråk, med vågat formgivna lampor och en grill vi redan sett bland annat på konceptbilen Resonance från förra året.

Även det övriga pressmaterialet är sparsmakat med detaljer ännu, men i och med att konceptet visar en sedanmodell är det ingen vild gissning att det förhandsvisar något som inte är superhett för den europeiska marknaden – exempelvis nästa generation Nissan Maxima, som ju säljer bra i USA.