Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan Sport Sedan
Nissan Sport Sedan
Nissan Sport Sedan
Nissan Sport Sedan Foto: © 2014 Nissan

Nissan Sport Sedan skvallrar om nya Maxima

Nissans stora nyhet i Detroit har det anonyma namnet Sport Sedan Concept. Konceptbilen är dock allt annat än anonym, ska Nissan våga göra nästa Maxima så här extrem?

Förutom att visa upp prestandamodellen Infiniti Q50 Eau Rouge ställer Nissan även ut Tokyokoncepten IDx Freeflow och IDx Nismo. Mest intressant är dock den helt nya konceptbilen Sport Sedan Concept som lyser upp mässgolvet med sin bärnstensgula kaross.

 Sport Sedan Concept är precis vad det låter som – ett koncept som visar ungefär hur en kommande sportsedan från Nissan kan komma att se ut, närmare bestämt nya Maxima. Senaste generationen Maxima har sett i stort sett likadan ut sedan lanseringen 2009 men det är inget vi har kunnat se då Maxima inte säljs här i Europa. Hur det blir med nya Maxima, som förväntas komma nästa år, återstår att se.

 Konceptbilen drivs av en 3,5-liters V6 med drygt 300 hästkrafter. Några prestandasiffror eller vidare tekniska specifikationer finns inte. Att motorn är kopplad till en CVT-låda nämner Nissan dock.

 Kanske kan designen på den nya konceptbilen smitta av sig på fler framtida Nissan-modeller än Maxima. Vi ser en hel del nya former, framförallt de bumerangformade strålkastarna, V-formerna i grillen och den brutna C-stolpen. Lägg även märke till innerbackspegeln som är formad som en fluga – stiligt!

https://youtu.be/jAyy0BllQaE?width=575&height=353