Nissan Terrano officiell – en Duster i kimono

Vi har redan kunnat visa först skissen på nya Nissan Terrano. Nu är de officiella bilderna här på bilen som baseras på Dacia Duster.

En av de mest framgångsrika produkterna från Rnault-Nissan-koncernen under senare år har varit rumänska Dacias fyrhjulsdrivna suv Duster. Modellen har sålt som smör i solsken på många marknader och på vissa marknader även sålts som Renault. Och nu kan ännu en etikett läggas till skaran – Nissan.

Nissan återupplivar alltså modellnamnet Terrano på den nya Duster-baserade modellen. Och även om mycket, inklusive en hel del karossdetaljer, delas med Dacia Duster, så har bilen fått påfallande mycket japanska kläder. Både exteriört och interiört, där materialvalen snofsats till en aning.

Under skalet finns en 1,6-liters bensinare eller en 1,5-liters diesel. Effekten är på 84 eller 109 hästar. 5-växlad eller 6-växlad manuell låda står på programmet.

Huvudmarknaden för nya Terrano blir Indien, och det är högst oklart om vi över huvudtaget kommet att få se den på europeiska vägar. Försäljningen där startar i alla fall i oktober och produktionen sker också Nissans Oragadam-fabrik i Indien.