Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101005-nissan-townpod
101005-nissan-townpod
101005-nissan-townpod
101005-nissan-townpod

Nissan Townpod – Leaf i praktisk kostym

Nissan elbil Leaf har gjort stort avtryck i bilvärlden och i Paris spinner japanerna vidare på konceptet. Elbilskonceptet Townpod beskrivs bäst som en större och mer praktisk Leaf.

Det är stor skillnad på hur de olika biltillverkarna tar för sig på Parissalongen. Vissa syns överallt, andra syns knappt alls. Nissan kvalar in i den senare kategorin, även om de visar den tokroliga konceptbilen Townpod. Nissan Townpod påminner närmast om de knäppa koncepbilar man brukar kunna se på Tokyosalongen men under de bulliga formerna döljer sig faktiskt teknik som redan är i produktion.

Under Townpod-kostymen gömmer sig tekniken från Nissans elbil Leaf, det vill säga en helt   elektrisk drivlina bestående av elmotor på 80 kW och 280 Nm. Batterierna är av lithiumjon-typ och har en uteffekt på drygt 90 kW. Bromskraftsåtervinning förlänger räckvidden till 160 kilometer. Med hjälp av den lilla monitorn överst på instrumentpanelen ska föraren kunna hålla koll på vad som händer i maskineriet.

Interiören är som synes färgstark men ändå tämligen spartansk. Fyra dörrar, med en extrem öppningsvinkel, och två bakdörrar öppnar till fyrsitsig kupé där de två bakstolarna kan skuffas undan för att ge plats för extra bagage. Det sker dock inte på konventionellt vis, med fällning eller liknande. De bakre stolarna kan i stället glida upp bakom framstolarna och ”omfamna” dessa. Ytterligare en detalj, vars praktiska egenskaper man kan ifrågasätta, är de runda bollar som Nissan kallar ”Pucks”. Dessa Pucks kan skjutas fram och tillbaka i skåror längs med dörrarna och instrumentpanelen. Puckarna är utformade så att man kan fästa olika attiraljer i dem, till exempel mugghållare, mobilhållare eller brickbord.

Läs mer