Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091023-infiniti-elbil
091023-infiniti-elbil
091023-infiniti-elbil
091023-infiniti-elbil

Nissan utlovar två nya elbilar

Tokyosalongen har öppnat sina dörrar för världens presskår och Nissan utnyttjar tillfället för att presentera sina framtidsplaner. Två nya elbilar utlovas – en fyrsitsig Infiniti och en skåpbil.

 Precis som i Frankfurt förra månaden är det elbilar och hybrider som dominerar bilsalongen i Tokyo. De japanska tillverkarna ligger långt fram på området och konkurrensen är hård på mässgolvet. Förutom att presentera elbilen Leaf avslöjar Nissan att ytterligare två elbilar finns i planerna för de närmaste åren.

Miljömedvetna företagare och hantverkare världen över kan se fram emot elversionen av skåpbilen NV200 som Nissan presenterar en tidig designskiss på. Nissan har inte släppt någon vidare information om den kommande elskåpbilen men företagets vd Carlos Ghosn sade vid en presskonferens i Tokyo att NV200 EV främst ska anpassas för kunna köras som ambulans eller taxi. Han tänker sig att fördelen med en eldriven ambulans är att den kan köras längre in i sjukhuset.

Privata bilister kan i stället se fram emot den eldrivna Infiniti Ghosn utlovar. Nissans vd avslöjar att Infiniti kommer att lansera en kompakt, kraftfull och eldriven bil med plats för fyra. I dagsläget får vi inte veta något mer om Infinitis utsläppsfria bil men det kan tänkas att det blir Nissan Leaf som får låna ut både plattform och drivlina.

Läs mer