Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan visar framtidens bil i Tokyo

Nästa vecka brakar Tokyosalongen i gång och då kommer Nissan att presentera sin vision av morgondagens bil och mobilitet.

Att Tokyosalongen är på gång kan väl ingen ha missat, speciellt inte du som hänger här på www.teknikensvarld.se. Nu är det Nissan som vi uppmärksammar och vi vet att deras monter i hall fem ska belysa både märkets historia och framtid.

Till framtiden hör deras satsning Intelligent Mobility som omfattar autonom körning och framtida mobilitet i största allmänhet. I deras monter kommer flera koncept att stå som visar märkets framtid inom området och i Nissans filmklipp inför salongen nedan kan vi se en av dem i profil.

Konceptet ser förhållandevis normal ut vilket gör att den känns lite mer intressant än många andra tossiga byggen. Är detta en av de 21 modeller som koncernen utlovat till 2022?

När det kommer till autonom körning har Nissan i dag nått det semiautonoma stadiet med modellerna Leaf och Qashqai även om man testat helt självkörande bilar, bland annat på Londons gator

 och hemma i Japan.

https://youtu.be/ipHM6tZpMdI