Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100804-nissan-x-trail-lyft100804-nissan-x-trail-lyft100804-nissan-x-trail-lyft
100804-nissan-x-trail-lyft Foto: ©Francesc Montero

Nissan X-Trail lyfts försiktigt

Nissans lilla terrängbil har hängt med sedan 2007 och ett ansiktslyft är på sin plats. Några omvälvande förändringar är det dock inte tal om. Nissan har i stället valt den försiktiga vägen och ändrat smådetaljer här och där.

 Ska Nissan X-Trail aldrig byta utseende? Andra generationen X-Trail lanserades 2007 men det är ett generationsbyte som har gått de flesta obemärkt förbi. Nykomlingen var nämligen förvillande lik sin föregångare och nu när det är dags för ett ansiktslyft uteblir förändringarna ännu en gång. Nissans designteam har gått ytterst försiktigt fram och man får titta både en och två gånger innan förändringarna syns.

De minimala ändringarna syns i fronten där grillen har ritats om och stötfångaren har blivit lite rundare. Baktill syns nya bakljus med LED-teknik. Om vi ska tro Nissan så har X-Trail vuxit med tio millimeter på längden till följd av den nya fronten. Den har också blivit tio millimeter bredare och högre tack vare nya däckdimensioner. Det har även hänt saker under bilen. Undersidan är slätare och mer aerodynamisk, Cd-värdet har sjunkit från 0,36 till 0,35.

Inne i kupén har X-Trail uppdaterats med nya färger och mer exklusiva material. Dieselmotorn har genomgått vissa mindre förändringar och lever numera upp till de hårdare Euro 5-kraven.

Test och provkörningar

Läs mer

Nissan X-Trail snabbast runt Ringen