Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080729-nissan-x-trail-fcv
080729-nissan-x-trail-fcv
080729-nissan-x-trail-fcv
080729-nissan-x-trail-fcv

Nissan X-Trail snabbast runt Ringen

Japanska Nissan har satt ytterligare en rekordsnabb tid runt Nürburgrings nordslinga. Kritikerhyllade GT-R är inte längre ensam i familjen om att vara snabb på bana. Bränslecellsbilen X-Trail FCV kan numera även den titulera sig snabbast runt Ringen.

I förra veckan blev Nissan X-Trail FCV historisk som den snabbaste bränslecellsbilen runt Nürburgrings nordslinga. Rekordet lyder 11 minuter och 58 sekunder, en tid som dessutom sattes på vått underlag. Men Nissans bedrift ska inte överdrivas. X-Trail FCV är nämligen den första bränslecellsbilen som någonsin körts runt Ringen.

Bakom ratten på den 12,3 miljoner dyra prototypbilen satt Nürburgring-profilen Frank Eickholt. Trots att den 20,8 kilometer långa banan var rejält våt, samtidigt som bilen rullade på vanliga gatdäck, var Eickholt imponerad av den utsläppsfria bilen.

– Jag blev förvånad över hur enkel den var att köra, bara att sätta sig och vrida om nyckeln. Även om några av uppförsbackarna var lite kämpiga var farten imponerande. Om underlaget inte hade varit så vått hade jag kunnat få mer fart ut ur kurvorna och 30-40 sekunder hade kunnat slipas av från tiden, sa Eickholt efter rekordvarvet.

Det kan tyckas löjligt att testa bränslecellsbilar på Nürburgring. Nissan X-Trail FCV är med sin toppfart på 150 km/h absolut inte utvecklad för den här sortens körning. Och det kan tyckas ännu löjligare, för att inte säga pinsamt att kalla det rekord när det inte finns några andra tider. Ingen skryter väl med att ha vunnit en skönhetstävling man varit ensam deltagare i. Men bilindustrin är en prestigefylld bransch och det finns säkerligen flera tillverkare som vill kunna stoltsera med ett Ringen-rekord. Nissan har kastat handsken och det finns säkert någon som tar upp den.

Läs mer